Homepage OVE Collectie Objecten OVE Zoekresultaat

Zoekresultaat:    Gebouwen   (in veld: Thema)     

Aantal gevonden objecten : 6   (uit: 520)


Uitgebreid zoeken

Klik op object voor vergroting en meer informatie

1. Object: 0156  
Maquette Nieuwe Kerk Ermelo
Gebouwen -- Maquette             
Voorzijde maquette Nieuwe Kerk Ermelo
Hout;  
 

2. Object: 0157  
Maquette Nieuwe Kerk Zijkant
Gebouwen -- Maquette             
Maquette Nieuwe Kerk, Horsterweg Ermelo: Zijkant. In de maquette is de mogelijkheid om een lamp te laten branden.
Hout;  
 

3. Object: 0158  
Maquette Nieuwe Kerk Achterzijde
Gebouwen -- Maquette             
Maquette Nieuwe Kerk, Horsterweg Ermelo: Achterkant. In de maquette is de mogelijkheid om een lamp te laten branden.
Hout;  
 

4. Object: 0159  
Maquette Nieuwe Kerk Zijkant
Gebouwen -- Maquette             
Maquette Nieuwe Kerk, Horsterweg Ermelo: Zijkant. In de maquette is de mogelijkheid om een lamp te laten branden.
Hout;  
 

5. Object: 0166  
De mededelingenkast van het oude Gemeentehuis te Ermelo
Gebouwen              [Onbekend]
De mededelingenkast, te zien aan de zijmuur van het oude gemeentehuis, is bewaard gebleven en geschonken aan de Oudheidkundige Vereniging.
Waar deze kast hing kunt u op de foto bekijken.

Hout;  
 

6. Object: 0465  
Naambord van opvang Klooster
Gebouwen -- Gedenkstenen             
Zie ook afbeelding 0347 waarop te zien is dat dit bord van de muur wordt gehaald.
's Heeren Loo sluit opvang Klooster
ERMELO - 's Heeren Loo heeft gisteren met onmiddellijke ingang het project Klooster, voor jongeren met een licht verstandelijke beperking, in Ermelo gestaakt.
Bestuurder L.J. Helwig Nazarowa van 's Heeren Loo heeft dat gisteren als eerste maatregel aangekondigd na het rapport van een externe commissie. De commissie deed onderzoek na een geval van zware mishandeling bij Klooster, op 15 mei jongstleden.
De commissie presenteerde gisteren zijn bevindingen. Klooster bestaat sinds 2005 maar de opvang loopt er vanaf begin af aan niet goed. De commissie verwacht ook geen verbetering en deed de aanbeveling om deze vorm van opvang op te heffen.
Helwig Nazarowa zei gisteren de aanbeveling over te nemen. Ze zegt dat samen met de ouders en vertegenwoordigers van de bewoners van Klooster gezocht wordt naar een oplossing.
In Midden-Nederland wonen en werken bij 's Heeren Loo 2.253 personen met verstandelijke handicaps. Hiervan zijn 254 personen met een indicatie Licht Verstandelijk Gehandicapt.
Bestuurder Helwig Nazarowa verklaarde al sinds haar aantreden bijna een jaar geleden ontevreden te zijn over de aanpak bij Klooster. "Wat ik daar aantrof maakte mij misselijk", erkende de bestuurder gisteren. Een van de dingen die haar tegen de borst stuitte was het gebruik van afgesloten deuren. De bestuurder zei in een aantal gevallen niet of verkeerd over de gang van zaken te zijn geÔnformeerd.
Helwig Nazarowa heeft een pakket maatregelen aangekondigd voor de zorg aan mensen met een licht verstandelijke handicap. Daarmee moeten dit soort geweldszaken voortaan worden voorkomen.
Allereerst wordt het volledige onderzoekrapport binnen heel 's Heeren Loo verspreid. Helwig Nazarowa roept 's Heeren Loo-medewerkers in alle geledingen op - van verpleging, tot managers en medezeggenschapsraden - over dit rapport mee te denken en te discussiŽren. Ze hoopt dat ook de ouders van cliŽnten hieraan meedoen.
Verder wordt op een aantal fronten de scholing en beoordeling van personeel aangescherpt. Om onder meer de relatie tussen begeleiders en cliŽnten te verbeteren is er vanaf september intensieve scholing gepland.
Ook wil 's Heeren Loo meer werk maken van de inzet van flexibele arbeidskrachten. Volgens Helwig Nazarowa zullen in plaats van via externe bureaus, tijdelijke krachten via een interne organisatie worden aangesteld.
Andere maatregelen zijn het zoveel mogelijk sluiten van separeer- en afzonderingsruimtes en het aanscherpen van behandelplannen bij artsen en psychologen. (Bron De Stentor 23 augustus 2007 Janske Mollen)

Steengoed;  
 

 

Uitgebreid zoeken

Laatste wijziging binnen getoonde objecten: 1 februari 2018