Video Collectie
Homepage VHE Video Collectie

 1. Zoek op:   aaneengesloten tekst   alle losse woorden (AND)   één van de losse woorden (OR)
          Alle beeldbanken.  
     leeg veld : toon alle 13 objecten
  Uitgebreid zoeken:

 2. Zoeken in veld:           +    Datering:   

 3. Zoekwoord mag onderdeel van een woord zijn:       

 4. Resultaat zoekactie weergeven als: Galerij  Lijst     

 5. Resultaat zoekactie sorteren op: Databasenr-  Rubriek  Titel  Opname door  Datering      
 
Of toon de nieuwe objecten op internet van laatste : kwartaal (8) ... jaar (9)

Aantal objecten op internet: 13
Aantal objecten op intranet: 642
Laatste update: 16-11-2023 (16:03)

Waar wordt ZCBS nog meer gebruikt?

 
Introductie:

Van Ermelo en haar bewoners zijn, net zoals overal elders, naast foto's ook bewegende beelden gemaakt. Waren dat in de begintijd 8mm films, later kwamen daar nieuwere systemen voor in de plaats en ook de kleurenfilm deed haar intrede. Weer later de videoapparatuur en de digitalisering op band en als bestand.

Mede door zijn professie, hij was werkzaam in de keuken van de radio en televisie, maar ook met een vooruitziende blik op de waarde van dit beeldmateriaal voor het toekomstige Ermelo, was het Dick Boll die al het materiaal dat hij zelf maakte - maar ook wist te vergaren - verzamelde en met de technieken die hij beheerst te compileren. Vermaard zijn de verenigingsavonden waar hij de leden en overige geinteresseerden wist te boeien met weer een stukje herinnering aan voorbije tijden. Was het bij de reguliere lezingen stil en aandachtig publiek, bij het vertonen van zijn producties ging er van tijd tot tijd een een wat minder stille reactie door de ruimte. Vaak een lach en soms een zucht.
Een groot deel van de in deze beeldbank verzamelde fragmenten en films komt dan ook uit "de stal van Dick" waarvoor we hem dankbaar zijn het verder te mogen beheren.

Uiteraard is er ook materiaal uit andere bronnen aanwezig. Mocht u nog vragen, voorstellen of mogelijk zelf matetiaal bezitten dat een band met Ermelo in zich heeft dan verzoeken we u om contact op te nemen via de contactpagina Aristien Egbertzen

Met vriendelijke groet,
Frans Koks.

© Software ontwikkeling ZCBS: Gerard van Nes (Schagerbrug, NH)
cookie & Web storage gebruik
Versie: 4.15s

Of maak uw keuze uit het veld:

Rubriek/Subrubriek:

Datering: